понедельник, 26 октября 2015 г.

Відгук на книжку «Паперовий янгол» Ольги Бусенко

      Книжка, яку я щойно прочитав, називається «Паперовий Янгол». А написала її  сучасна письменниця Ольга Бусенко. Складається вона з дванадцяти  казочок. Вигадала ці історії та створила до них ілюстрації дівчинка Яринка. Своїм пензликом вона вимальовувала  на аркушику дерево, а на самому  вершечку – янгола. Паперового янгола. Чому саме янгола?  Я думаю, що янгол повинен охороняти персонажів, яких змальовувала маленька письменниця.
       З  першої історії «Про паперового янгола» ми дізналися, що у відомої  художниці був паперовий янгол, якого їй подарувала дорога їй людина. Янгол добрий, на його вустах завжди сяяла посмішка. Він пишався тим, що жив в оточенні милих людей. Але одного разу в кімнату залетів вітер, підхопив паперового янгола і поніс за вікно. Старий клен піймав янгола, а дівчинка Яринка помітила його і стала його власницею. Їй не хотілося розлучатися із знахідкою. Кожного дня вона читала Янголу книжки. Гуляючи з бабусею у ботанічному саду, дівчинка проявила мужність і віддала його художниці. Вдячна жінка подарувала  чемній дівчинці такого ж ангела.

      Схвилювало мене  оповідання «Пан Хо-Хо та пан Хе-хе», в якому розповідається, як маленьке цуценя повернуло до життя  пана Хо-Хо, який не любив дітей,  був невдоволений, коли щебетали пташки, ніколи не посміхався. Пізніше пан познайомився з такою ж одинокою жінкою і став радіти життю. Прочитавши  цю історію, я зробив висновок: треба  бути уважними до людей, які живуть поруч, треба поспішати жити, радіти кожному дню.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Тема уроку: Зірка Мензатюк. «Таємниця козацької шаблі» - пригодницька повість сучасної письменниці про мандрівку історичними місцями Укра...